El Campionat d’Espanya de Taekwondo en categories cadet i sub-21 va disputar-se el cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça.

Més de 900 esportistes –548 en categoria cadet i 370 en categoria sub-21– van prendre part d’aquesta competició, coorganitzada per la Federació Espanyola de Taekwondo i els Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Aproximadament 3.700 persones van passat pel Campionat que tancava portes ahir amb un gran èxit de participació.

Amb sis tatamis a la pista, la competició va desenvolupar-se en horari ininterromput de vuit del matí a vuit del vespre. La jornada de dissabte va concentrar els enfrontaments en categoria cadet, mentre que ahir diumenge va ser el torn dels sub-21. Una de les novetats de competició del cap de setmana va ser la utilització de petos i cascs electrònics en els combats i una exhibició d’hapkido que va tenir lloc a la mateixa Tarraco Arena Plaça el dissabte a les cinc de la tarda En paraules del president de la Federació Espanyola de Taekwondo, Jesús Castellanos, «l’experiència organitzativa a Tarragona ha estat molt positiva. A la pista, hem gaudit d’un alt nivell dels esportistes. El nivell que han demostrat les joves promeses deixa el llistó molt i molt alt. Tenim el futur del taekwondo assegurat». A més, Jesús Castellanos destacava ahir la sintonia organitzativa entre Tarragona 2017 i la Federació i apuntava que «apostarem per portar el Campionat d’Europa de Clubs a la ciutat ». De la competició del cap de setmana sortirà l’equip nacional que competirà al Campionat Europeu Cadet que es disputarà a França al juliol i al Campionat Mundial Cadet de Korea que tindrà lloc durant el mes d’agost.

Medalles a la demarcació Entre la categoria cadet i sub-21 la província de Tarragona va aportar prop de 50 taekwondistes al Campionat d’Espanya. En cadet, destaca el paper dels esportistes de la demarcació, que s’han emportat sis medalles a casa, les quals van ser per Esther Asensio, Campiona d’Espanya en categoria femenina de -51 kg (Damian); Yaiza Ferré, Subcampiona d’Espanya en categoria femenina de -51 kg (Taekwondo Alfaro); Raquel Tirado, Campiona d’Espanya en categoria femenina de -44 kg (Taekwondo Alfaro); Cheyenne Brito, Subcampiona d’Espanya en categoria femenina de -55 kg (Taekwondo Alfaro); Cristian Martín, Campió d’Espanya en categoria masculina de -65 kg (Damian); Lorena Ortega Ortega, Tercera classificada en categoria femenina de -37 kg (Damian); i Gloria Ruiz Navarro, Subcampiona d’Espanya en categoria femenina -41 kg (Taekwondo Olímpic El Vendrell). En categoria sub-21, va endur-se el metall Adrián Domínguez, Tercer classificat en categoria femenina -63 kg (Koryo Reus).

El director general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, destacava ahir que «tenim joves esportistes de gran nivell al territori. Els nostre objectiu és continuar treballant colze a colze amb les federacions per potenciar el talent de les joves promeses que poden estar presents als Jocs Mediterranis». Cuadrat ha subratllava «l’esforç de tots els voluntaris, que segueixen aprenent les tasques que hauran de realitzar l’any 2017 i sense els quals no seria possible dur a terme l’organització».